14
Oct

Javno preduzeće „Putevi Brčko“ postavilo je pokazivač brzine pored Pete osnovne škole koji ima za cilj da preventivno djeluje na svijest vozača o važnosti propisane brzine kretanja.

Jasmin Mešić, zamjenik direktora za održavanje putne mreže JP „Putevi Brčko“ rekao je da je projekat finansiran iz sredstava Preduzeća te da je planirano ovakve znakove postaviti na još nekoliko lokacija.

„ Ovu lokaciju smo izabrali zbog blizine škole i pojačane prisutnosti najmlađih učesnika u saobraćaju ali i zbog toga što smo na ovom dijelu puta morali ukloniti usporivače brzine, tzv ležeće policajce radi tranzitnog saobraćaja i velikog protoka teretnog saobraćaja na ovom djelu puta“, dodao je Mešić.

On je istakao da su pokazivači brzine podešeni na 30 km/čas.

Pokazivači brzine su postavljeni preventivno, ne rade na način da učesnici u saobraćaju budu kažnjavani, već da upozore na brzinu kretanja.

Govoreći o ostalim aktivnostima Preduzeća zamjenik direktora Jasmin Mešić je istakao da JP „Putevi Brčko“ završava ljetnu sezonu i priprema se za zimsku.

On je najavio da ove godine zimska sezona kreće ranije u skladu sa promjenama koje su nastale u Pravilniku o saobraćaju u zimskim uslovima.

„Ove godine zimska sezona kreće od 1. novembra i trajaće do 1. aprila, dok je ranijih godina počinjala 15. novembra i trajala do 15. aprila. Stoga pozivamo sve vozače da obezbjede opremu za saobraćaj u zimskim uslovima“, zaključio je Mešić.

JP “Putevi” d.o.o. Brčko distrikt, BiH

Comments are closed.