full
image
#666666
http://www.putevibrcko.ba/wp-content/themes/smartbox-installable/
http://www.putevibrcko.ba/
#F7941D
style1

Načini plaćanja

  1. Plaćanje parkiranja putem SMS-a – Svaki krajnji korisnik koji posjeduje mobilni telefon jednog od Operatera mobilne telefonije u BIH (M:tel, BHtelecom, HT-Eronet) tj. telefonski broj, moći će platiti naknadu usluge parkiranja za sve zone putem mobilnog telefona, tj. kupiti kartu za parkiranje slanjem sadržaja poruke na jedinstveni kratki broj za sve mreže. Sadržaj poruke koji je potrebno unijeti e registarska oznaka bez crtica i bez razmaka kao u sledećem primjeru:

 

123A456

 

Ovim načinom je omogućeno plaćanje jednog sata parkiranja kao i dnevnih karti slanjem SMS poruke na odgovarajući broj.

 

Karta kupljena za I (Crvenu) zonu vrijedi i u II (Plavoj) i III (Zelenoj) zoni, a karta kupljena za II (Plavu) zonu vrijedi i u III (Zelenoj) zoni.

 

Kratki brojevi za plaćanje putem SMS-a:

R.brZonaKratki broj na koji se šalje SMSTrajanje karte
1.I Crvena (sat)08320101 sat
2.I Crvena (dnevna)08320111 dan
3.II Plava (sat)08320121 sat
4.II Plava (dnevna)08320131 dan
5.III Zelena (sat)08320141 sat
6.III Zelena (dnevna)08320151 dan
 

Upozorenje: Ukoliko nakon slanja SMS poruke za željenu zonu ne dobijete povratnu poruku u kojoj se potvrđuje da ste kupili parking kartu, to znači da ista nije realizovana i neće biti naplaćena ali isto tako i da niste platili parkiranje. Tada je potrebno kupiti parking kartu na kiosku, ispuniti je i istaknuti na vidno mjesto u vozilu (unutrašnja strana prednjeg vjetrobranskog stakla).

 

  1. Parking karte Odgovarajuće parking karte po zonama i trajanju (na sat ili dan) mogu se kupiti na označenim kioscima i trgovinama. Korisnik je treba ispuniti čitko i jasno isključivo hemijskom olovkom i istaknuti na vidno mjesto u vozilu (unutrašnja strana prednjeg vjetrobranskog stakla).

 

  1. Pretplatne karte Sistem pretplatnih karata osigurati će određeni nivo privilegije kategoriji korisnika koji su obuhvaćeni zonskim režimom parkiranja, poput stanara zona koji će kupovati mjesečne, polugodišnje ili godišnje parking karte po povlaštenim cijenama (po usvajanju novog cjenika) za parkiranje u zoni stanovanja. Pretplatne mjesečne karte po normalnim tarifama moći će kupovati i ostali korisnici.

 

  1. Žiralno plaćanje za fizička i pravna lica – Pretplatne (mjesečne, polugodišnje i godišnje) i rezervisane (polugodišnje i godišnje) parking karte se plaćaju isključivo žiralno na žiro račun broj 5552000028098005 Nova banka AD Banja Luka. Cjenovnik možete pogledati ovdje. Uslove i obrasce možete preuzeti ovdje.
 
paged
Učitavam objave...
link_magnifier
#6E787E
on
fadeInUp
loading
#6E787E
off
Back