12
Oct

Na regionalnom putu Banjaluka-Bijeljina, u brčanskom naselju Krepšić, počela je izgradnja mosta koji je porušen tokom elementarnih nepogoda 2014. godine.

Projekat čija je vrijednost 692.000 KM, pomogla je i Vlada Republike Srpske, koja je za projektovanje mosta izdvojila 65.000 KM.

Riječ je o najfrekventnijoj saobraćajnici kroz Republiku Srpsku i distrikt Brčko, koja povezuje Srbiju, Bijeljinu i Banjaluku.

Rok za izgradnju ovog mosta koji je odnijela nabujala rijeka Tinja 2014. godine, je 90 dana. Izvođači radova navode da početak gradnje ide prema planu. Izgrađen je prilazni plato i sada se postavljju šipovi, na koje će doći konstrukcija mosta.

– Radovi su grupisani u tri grupe –  sam most na šipovima i konstrukcija mosta, korito sa obalom – utvrdom i sređivanjem dna i 317 metara puta. Put treba da se tretira s obzirom na to da se most diže 55 centimetara, a put je niži, tako da ćemo dizati nasipe i do metar i po – kaže Dr Miroslav Miškić,  direktor JP Putevi Brčko.

Riječ je o projektu koji od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku i za distrikt Brčko. Regionalni put, koji je jedna od najfrekventnijih saobraćajnica u zemlji i koji prolazi kroz Krepšić u kome se gradi most, povezuje Srbiju, preko Bijeljine i Brčkog sa Banjalukom i obrnuto.

– Vlada Republike Srpske je podržala izgradnju ovog objekta sa 65.000 KM, koliko je koštala izrada projektne dokumentacije. Mi smo započeli gradnju mosta, raspona oko 16 metara – rekao je gradonačelnik Distrikta Siniša Milić.

Most u Krepšiću trebalo bi da bude završen do kraja kalendarske godine, što će omogućiti da se saobraćanje ovim regionalnim putem vrati u normalne tokove.

Pogledajte slike radova

0 Nema komentara

Comments are closed.